Новини
28 Жовтня 2021
595

Функція безпеки: У Google дозволили видаляти зображення неповнолітніх із результатів пошуку

Повного видалення з інтернету не передбачається — з таким запитом потрібно звертатися до вебмайстра

Google запустив нову функцію безпеки, що дозволяє вимагати видалення зображень осіб, яким ще не виповнилося 18 років, з результатів пошуку, повідомляє The Verge.

Зазначається, що запит на видалення можуть надіслати самі неповнолітні, їхні батьки, опікуни або законні представники. Процес видалення починається зі сторінки довідки Google.

Кандидатам необхідно надати URL-адреси зображень, які вони хочуть видалити з результатів пошуку, пошукові запити, за якими зображаються фото, ім’я та вік неповнолітнього, а також інформацію про людину, яка може діяти від їхнього імені (батьки, опікуни тощо).

“Як саме Google аналізуватиме зображення та за якими критеріями видалятиме з видачі — не повідомляється”, — зазначає видання.

У компанії наголосили, що видалять фото неповнолітніх, які надіслали запит, “за винятком тих, що викликають переконливий суспільний інтерес або несуть інформаційну цінність”.

При цьому Google не виконуватиме запити людей, які бажають видалити свої фото, що з’явилися в мережі, коли вони були неповнолітніми. “Таким чином людина, якій наразі тридцять років, не зможе подати заявку на видалення фото, коли їй було п’ятнадцять”, — йдеться у повідомленні.

Одночасно Google підкреслює, що видалення зображень з результатів пошуку не означає його повне видалення з інтернету. Тим, хто подає заявку, компанія також рекомендує звертатися безпосередньо до вебмайстра.

Крім нової запущеної функції безпеки, Google пропонує інші способи видалення певних типів шкідливого контенту. До них відносяться відверті зображення, опубліковані без погодження, підроблена порнографія, фінансова або медична інформація, а також дані про домашні адреси та номери телефонів.

Нагадаємо, квартальні продажі Google досягли нового рекорду за чотирнадцятирічну історію. Так, виторг зріс на 41%, до $65,12 млрд, компанія отримала прибуток обсягом $21,03 млрд, що майже втричі більше за фінансові показники до пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram