Новини
21 Вересня 2020
876

Французька Iliad SA купує найбільшого польського мобільного оператора за $4,15 мільярда

Play одна із небагатьох компаній, хто пропонує спеціальні тарифні пакети для дзвінків в Україну

Французька телекомунікаційна група Iliad SA оголосила про початок процедури поглинання польського мобільного оператора Play, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії. 

Зазначається, що сума угоди оцінюється в $4,15 млрд. “Французька група придбає 40% капіталу у двох акціонерів мобільного оператора, а також викупить додаткові пакети акцій за ціною 39 злотих за акцію плюс премія у 38% від біржової вартості акцій”, – йдеться у повідомленні. Додається, що наразі ринкова капіталізація Play становить $2,61 млрд.

Play – мобільний оператор, що заснований у 2007 році. Головними акціонерами компанії є британська інвесткомпанія Novator (49,7% акцій) та кіпрська компанія Tollerton (50,3%).

Дохід Play за підсумками 2019 року склав €1,6 млрд. Наразі це найбільший мобільний оператор Польщі з 15 млн абонентами й з часткою ринку у 28%. Iliad працює на ринку Франції та Італії, обслуговуючи 26 млн абонентів.

За даними польської дослідницької фірми Selektivv, 40% українців, які проживають у Польщі, користуються послугами Play. Загалом це один із небагатьох польських мобільних операторів, хто пропонує спеціальні тарифні пакети для дзвінків в Україну. На сайті компанії є україномовна сторінка.

Нагадаємо, у лютому українські мобільні оператори отримали дозвіл на дострокове впровадження технології 4G – мова йде про діапазон частот нижче 1 ГГц.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram