Новини
5 Серпня 2019
1 079

Fox придбає пакет акцій фінтех-компанії Credible Labs за $265 млн

Операція буде завершена в четвертому кварталі цього року

На фото: головний виконавчий директор Fox Corp. Лахлан Мердок

Американська телерадіокомпанія Fox Corp. уклала угоду щодо придбання контрольного пакета акцій фінансової технологічної компанії Credible Labs Inc., повідомляє Reuters.

Fox Corp. купить 67% компанії за $265 млн і виплатить ще близько $75 млн протягом наступних двох років.

Згідно з даними агенції, Credible дозволяє споживачам порівнювати прекваліфіковані ставки від декількох установ за студентськими кредитами, особистим кредитами та іпотечними кредитами, допомагаючи споживачам економити гроші та приймати кращі фінансові рішення.

“Придбання Credible підкреслює інноваційну цифрову стратегію Fox Corp., що має пряму взаємодію з нашими споживачами для надання послуг, які вони хочуть, і розширення їхньої взаємодії з нами на різних платформах”, – прокоментував головний виконавчий директор Fox Лахлан Мердок.

Він також додав, що Credible отримає вигоду від охоплення і масштабу аудиторії Fox, а також сприятиме стратегічному росту, подальшому розвитку бренду та поглибленню відносин зі споживачами.

Засновник і виконавчий директор Credible Стівен Деш продовжить виконувати свої функції. В рамках угоди він обміняє 33% акцій, що перебувають в обігу акцій Credible, на одиниці недавно створеної дочірньої компанії Fox.

Очікується, що операція буде завершена в четвертому кварталі цього року після більшості голосів, схвалених акціонерами Credible, а також більшістю голосів всіх акціонерів, крім Dash і його філій. Це також підлягає затвердженню регуляційних органів.

Credible приєднується до цифрового портфеля Fox Corp., у якому також вже містяться сервіс Fox Nation, функція оплати за перегляд в додатку Fox Sports, прямий ефір і контент за запитом у Fox Now, а також джерела новин, зокрема FoxNews.com, FoxBusiness. com і сайти місцевих телеканалів Foxx.

“Досвід інновацій Fox Corp. і орієнтація на залучення аудиторії ще більше зміцнять позиції Credible як провідного ринку споживчих фінансів у Сполучених Штатах, створивши можливості для органічного зростання і розширення платформи Credible”, – відзначив Стівен Деш.

Нагадаємо, американський провайдер супутникового телебачення Dish Network Corp домовився щодо придбання активів T-Mobile US Inc. і Sprint Corp. на суму $5 млрд.

Також, компанія Facebook може випустити власну приставку для телебачення, де транслюватиметься контент від телеканалу Disney, а також стрімінгових платформ Disney + і Netflix.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram