Новини
20 Травня 2020
1 189

Fortune 500: У рейтингу новачок – Uber з річним виторгом у $14 мільярдів

Серед лідерів Walmart  й  Amazon – що перемістився з п’ятого місця на друге, потіснивши нафтову компанію ExxonMobil

За даними щорічного рейтингу Fortune 500, американські корпорації, які увійшли до нового списку, представляють дві третини економіки США з доходом у $14,2 трлн.

Найвідомішим новачком цього рейтингу за розміром виторгу за останній фінансовий рік став агрегатор таксі Uber, який з річною виручкою у $14 млрд піднявся відразу на 228-е місце.

Як і попередні сім років, незмінним лідером залишається американський ритейлер Walmart з річним виторгом у $523 млрд. Інтернет-ритейлер Amazon цього разу перемістився з п’ятого місця на друге ($280 млрд), змістивши звідти нафтову компанію ExxonMobil (третє місце, $265 млрд).

А от компанія Apple опустилася з третього місця на четверте з показником у $260 млрд. П’ятірку лідерів замкнула мережа аптек і медичних центрів CVS Health з річним виторгом у $257 млрд. До речі  минулого рейтингу ця мережа займала восьме місце.

Найбільш прибутковою компанією у рейтингу Fortune 500 стала холдингова компанія Воррена Баффета Berkshire Hathaway ($81 млрд), яка в загальному рейтингу з виторгом у $254 млрд посіла шосте місце. Друге місце за розміром річного прибутку зайняла Apple ($55 млрд), а третє – Microsoft ($39 млрд), яка з виторгом у $126 млрд у загальному рейтингу опинилася на 21-му місці.

Нагадаємо, минулого року 500 найбільших корпорацій Америки досягли рекордних $13,7 трлн  сукупного доходу – більше ніж дві третини економіки США, при цьому майже половину (48%) загального доходу забезпечила тільки десята частина цих компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram