Новини
26 Березня 2019
850

Ford закриває в Росії два заводи з трьох

Вже влітку Росія може залишитися без легкових автомобілів Ford

Спільне підприємство Ford Sollers хоче переглянути стратегію перебування на російському ринку. Вже влітку американська сторона може повністю відмовитися від випуску в РФ автомобілів. Остаточні плани реструктуризації компанії стануть відомі 27 березня, передає видання “Комерсант”, посилаючись на свої джерела в уряді та на ринку.

За даними “Комерсант” Ford в РФ буде присутній тільки в сегменті легких комерційних автомобілів (LCV). Як розповів голова ГК “Фаворит Моторс” Володимир Попов, виробниче замовлення на червень по легковим авто Ford – нульове. “Замовлені тільки всі позиції LCV”, – уточнив він.

Про те, що останнім часом продажі саме легкових автомобілів, на відміну від комерційних авто, йшли погано, підтверджують й інші джерела “Комерсанта”. Для випуску LCV можуть залишити лише виробничий майданчик в Єлабузі. Також є ймовірність того, що там збережеться випуск Ford Explorer і Kuga. Майданчики у Всеволожську та Набережних Челнах скоріш за все закриють або навіть продадуть.

“Активи компанії потребують великих інвестицій, а потужності працюючих на ринку РФ автоконцернів і так надлишкові”, – зазначають співрозмовники “Комерсанту”.

Якщо Ford збереже в РФ тільки LCV, більшість дилерів, швидше за все, повністю відмовляться від продажів автомобілів марки, крім великих гравців з великими сервісними парками.

“Навіть якщо Ford прийме рішення вийти з сегменту легкових авто влітку, у дилерів вистачить запасу автомобілів до жовтня 2019 року”, – зазначив директор філії “Авилон” Ford Михайло Жмаков.

Не виключається можливість й повного виходу з російського ринку Ford. “Щоб залишити якесь виробництво, концерну потрібен спеціальний інвестиційний контракт, який компанія не збирається підписувати”, – зазначає видання.

Нагадаємо, японський автовиробник Honda Motor оголосив про закриття свого єдиного заводу у Великій Британії. Виробничі потужності припинять роботу до 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram