Новини
30 Липня 2019
836

ФК “Рома” планує вперше розмістити п’ятирічні бонди на €275 млн

Італійський футбольний клуб більшу частину отриманих коштів планує направити на погашення кредиту

Італійський футбольний клуб “Рома” планує вперше вийти на ринок облігацій, розмістивши п’ятирічні бонди на €275 млн ($306 млн), повідомляє агентство Bloomberg.

Більшу частину отриманих коштів команда планує направити на погашення кредиту на €215,5 млн і дивідендів у розмірі €2,6 млн клубу.

Інші італійські гранди, зокрема “Інтер” і “Ювентус”, раніше вже розміщували свої облігації. “Інтер” в грудні 2017 р. продав бонди на €300 млн за ставкою 4,875%. Як відзначають експерти, відсоток виявився значно нижчим, ніж якби клуб залучав фінансування з інших джерел.

Однак інвесторам, які запланують вкластися в облігації “Роми”, доведеться оцінювати особливі ризики, серед яких – потенціал команди в єврокубках або можливі травми ключових гравців. Так, бонди “Ювентуса” у квітні різко просіли після несподіваного програшу “Аяксу” і вильоту з Ліги чемпіонів.

“Рома” завершила минулий сезон на шостому місці і в цьому році виступить у Лізі Європи, другому за силою клубному турнірі. Останній раз команда вигравала чемпіонат Італії у 2001 році. Основними спонсорами є компанії Nike, Qatar Airways і Hyundai Motors.

Нагадаємо, третій рік поспіль вартість 32 найбільш видатних клубів Європи зростає на 9%, водночас індекс STOXX Europe 50 Index показує зниження вартості компаній з різних секторів на основних європейських фондових біржах на -13%.

Як відомо, найсильніші футбольні ліги Європи заробили в минулому сезоні рекордні €15,6 млрд. Найбільше в сезоні 2017-2018 заробила англійська Прем’єр-ліга. На другому місці – чемпіонат Німеччини, який отримав на дві третини менше доходів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram