Драйв Новини
30 Вересня 2021
1 912

Financial Times і McKinsey назвали 6 кращих бізнес-книжок 2021 року

Тематика найрізноманітніша — від змін клімату до інклюзивності

Financial Times і McKinsey представили шорт-лист щорічної премії “Краща бізнес-книжка року”. За словами укладачів, книжки з цього списку пропонують розв’язання багатьох актуальних проблем, з якими сьогодні стикається бізнес. Серед них — зміна клімату, сталий розвиток та інклюзивність. Ось шість книжок про бізнес, які визнані кращими у 2021 році.

1. The World for Sale, Хав’єр Блас і Джек Фрачі

Ця книжка двох колишніх журналістів Financial Times розповідає про те, як група міжнародних торгових компаній пережила товарний бум 2000-х. Зверніть увагу на The World for Sale, якщо вам цікаво, як був створений сучасний світ великого бізнесу і що за цим стоїть.

2. Empire of Pain, Патрік Радден Ки

Ця книжка, за словами критиків, одночасно викликає захоплення й роздратування. Вона стала бестселером New York Times і однією з книжок на літо, рекомендованих Бараком Обамою. Empire of Pain досліджує зв’язок між сім’єю Саклера та опіоїдної епідемії через зліт і падіння фармацевтичної компанії Purdue Pharma, що належить двом братам Саклера та їх сім’ям.

3. The Conversation, Роберт Лівінгстон

Ведучий соціальний психолог Гарварду досліджує, як зробити так, щоб складні дискусії про расу, роботу та суспільство в цілому призвели до реальних змін і расової справедливості.

4. The New Climate War, Майкл Еван Манн

Кліматолог пропонує системні заходи з боротьби з глобальною проблемою зміни клімату. Книжку рекомендують популяризатор науки Білл Най, Грета Тунберг і Леонардо Ді Капріо.

5. This Is How They Tell Me the World Ends, Ніколь Перлрот

Назва цієї книжки може здатися не дуже радісною, але The New Yorker обіцяє, що це цікаве читання, в якому ви дізнаєтеся стиль автора шпигунських детективів Джона ле Карре і письменника-фантаста Майкла Крайтона. У книзі аналізуються “загрози, створювані перегонами озброєнь між кіберзлочинцями, шпигунами та хакерами, які борються за проникнення в найважливіші комп’ютерні системи”.

6. The Aristocracy of Talent, Адріан Вулдрідж

Ця книжка журналіста й історика Адріана Вулдрідж пропонує “всебічний аналіз негативної реакції на меритократію” і “призводить суперечливі доводи на користь відродження конкуренції з талантів”, зазначає FT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram