Новини
22 Жовтня 2020
864

Facebook запустив сервіс для знайомств у 32 країнах Європи

Відтепер Dating конкуруватиме з такими лідерами ринку, як Bumble, Badoo та Tinder

Фото: about.fb.com

Facebook запустив у Європі функцію знайомств Facebook Dating, що дозволяє користувачам соцмережі знаходити собі “романтичних партнерів”. Сервіс знайомств відтепер буде доступний у 32 країнах Європи, України серед них немає.

“Сьогодні ми запускаємо Facebook Dating у Європі, щоб допомогти більшій кількості людей знайти важливі для них стосунки”, – повідомили у пресслужбі компанії.

Анонс створення служби знайомств Facebook Dating відбувся ще у 2018 році. Минулого року сервіс почав працювати у США та ще 19 країнах. “З моменту запуску було створено понад 1,5 млрд парних збігів”, – зазначили у компанії.

Запуск сервісу в Європі повинен був відбутися в лютому 2020 року, напередодні дня Святого Валентина. Але, як зазначає Bloomberg, його відклали після обшуків, проведених в офісі компанії у Дубліні співробітниками Ірландської комісії із захисту даних.

“Тоді регулятора обурив той факт, що про початок роботи Facebook Dating його повідомили всього за 10 днів до запуску, при цьому компанія, за його твердженням, не надала жодної інформації про оцінку впливу на захист даних”, – зазначає видання.

У комісії наголосили, щоб прискорити отримання документів, уповноважені співробітники провели перевірку в офісі Facebook, і вилучили їх. “Цього тижня заступник голови наглядового відомства Грем Дойл заявив Bloomberg, що з того часу Facebook представив регулятору “докладні роз’яснення”, – йдеться у повідомленні.

Facebook наголошує, що при створенні програми компанія керувалася принципами забезпечення безпеки та конфіденційності даних, оскільки “пошук романтичного партнера – це глибоко особиста справа”.

“Новий сервіс забезпечує легкий доступ до порад з безпеки та надає можливість скаржитися на порушників, блокувати їх і вводити заборону на відправку у повідомленнях фотографій, посилань, платежів або відео”, – пояснили у компанії.

Нагадаємо, у березні Dating.com Group, одна з найбільших компаній знайомств, що нараховує близько 73 млн зареєстрованих користувачів, та має дохід у понад $250 млн, оголосила про створення корпоративного венчурного фонду на $50 млн, який інвестуватиме в компанії та проєкти у сфері знайомств.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram