Новини
8 Квітня 2019
865

Facebook прокладе підводний кабель навколо Африки

Таким чином соцмережа не лише розповсюдить інтернет на континенті, а й збільшить число користувачів

Facebook розглядає питання прокладання підводного оптоволоконного кабелю навколо Африки, повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, новий проект Facebook буде називатися “Сімба”, на честь героя мультфільму “Король лев”. Він допоможе компанії знизити витрати на забезпечення доступу до широкосмугового інтернету на континенті. Крім того, в компанії впевнені, що це дозволить залучити нових користувачів у соціальну мережу.

Кабель хочуть пустити вздовж західного, східного та середземноморського узбережжя Африки. Він повинен буде з’єднати декілька країн континенту.

Представник Facebook Тревіс Рід не підтвердив інформацію щодо проекту “Сімба”. Він лише зазначив: “Компанія розглядає весь світ, коли справа стосується прокладкання підводних кабелів”.

За інформацією видання, проект все ще знаходиться в стадії обговорення, і поки не зрозуміло до кінця, чи буде він прийнятий.

Як відомо, акції Facebook зросли до максимуму. Їх вартість збільшилась до семимісячного максимуму у $174,22. Ринкова капіталізація компанії зросла з грудня на $140 млрд.

В свою чергу, американська компанія Amazon Джефа Безоса обрала більш широкий масштаб. Компанія планує запустити на навколоземну орбіту більше 3000 супутників, щоб забезпечити доступ в інтернет майже для 95% населення всієї планети

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram