Новини
9 Серпня 2019
1 137

Facebook готовий платити ЗМІ по $3 млн на рік за публікацію новин в соцмережі

Нова вкладка, присвячена новинам, може з’явитися в соцмережі вже наступної осені

Американська компанія Facebook запропонувала по $3 млн провідним американським ЗМІ за річну ліцензію на розміщення їх контенту в новій вкладці однойменної соцмережі. Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, Facebook зупинила свій вибір зокрема на The Walt Disney Company, телекомпанії ABC, газеті The Washington Post, агентстві ділових новин Bloomberg і компанії Dow Jones, а також дочірньому підприємстві The Wall Street Journal. Термін дії кожної ліцензії визначено в три роки. Нова вкладка, присвячена новинам, може з’явитися в Facebook вже наступної осені.

Як пише видання, Facebook готова надати згаданим ЗМІ свободу вибору в питанні того, як саме матеріали будуть з’являтися в новій вкладці. Перший варіант передбачатиме пряме розміщення статті в Facebook, а другий – розміщення лише заголовка, при відкритті якого користувач буде автоматично переходити за посиланням на сайт засобу масової інформації.

Джерела WSJ звертають увагу на те, що Facebook планує користуватися рекомендаціями своїх партнерів з-поміж ЗМІ для вдосконалення новинної вкладки.

Як відомо, Facebook може випустити власну приставку для телебачення, де транслюватиметься контент від телеканалу Disney, а також стрімінгових платформ Disney + і Netflix. Пристрій під кодовою назвою Catalina з’явиться цієї осені.

Також, компанія попередила, що через проблеми з фінансовими регуляторами США, а саме – “значний нормативний контроль”, проект Libra може бути закритий. За інформацією представників компанії, тиск з боку фіскальних органів у Facebook почали відчувати одразу після виходу звітності за II квартальний період.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram