Новини
20 Березня 2020
830

Екстрені заходи: Банк Англії знизив ключову процентну ставку до 0,1%

Регулятор також вирішив збільшити програму купівлі активів на $235 мільярдів

Банк Англії вже вдруге в березні екстрено знизив ключову процентну ставку до 0,1% (раніше з 0,75% до 0,25%) заради стимулювання економіки, удар по якій завдала епідемія коронавірусу, повідомляє BBC.

Крім того, регулятор вирішив збільшити програму купівлі активів на 200 млрд фунтів ($235 млрд) до 645 млрд фунтів ($757 млрд). Ці заходи прийняті вже під керівництвом нового голови Ендрю Бейлі, який вступив на посаду 16 березня.

“Своє рішення Банк Англії обґрунтував тим, що умови на ринку держоблігацій погіршилися через підвищений попит інвесторів на папери з коротким терміном погашення”, – йдеться у повідомленні.

Після такого рішення зміцнився фунт стерлінгів – його курс до долара США виріс на 0,8% до $1,17. Загалом останніми днями британська валюта ослабла щодо долара приблизно на 10%. А 8 березня курс фунта опустився нижче $1,15 вперше з 1980-х років.

“Деякі аналітики вважали, що частково винним у цьому був уряд Великої Британії, який не відразу оголосив про рішучі заходи підтримки економіки на фоні коронавірусу. Однак багато в чому така поведінка валютного ринку пояснюється нестачею ліквідності та втечею в долари”, – пише видання.

Нагадаємо, нещодавно Федеральна резервна система США знизила ставку федерального фінансування на 1 п.п. з 1-1,25% до 0-0,25%. Таке рішення в ФРС пояснили боротьбою з ризиками на ринках Азії через поширення коронавірусу, спалах якого “порушив економічну активність у багатьох країнах, включаючи США”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram