Новини
5 Червня 2021
669

Експерти назвали європейські країни з найчистішою водою для купання

На Кіпрі всі водойми виявилися виняткової якості

Згідно з рейтингом Європейського агентства з навколишнього середовища на купальний сезон 2020 року, Кіпр отримав вищу оцінку (100%) за відмінну якість води в 112 місцях для купання на всьому острові. Ці місця були протестовані в період з 1 травня до 31 жовтня минулого року.

Слідом за Кіпром розташувалися Австрія, Греція та Мальта. Замкнули список Албанія, Естонія і Люксембург, в яких понад 4% взятих зразків показали воду неналежної якості. На Кіпрі цей показник становить нуль відсотків.

Як зазначає Європейське агентство з навколишнього середовища, двома основними параметрами оцінки якості води для купання були відсутність в зразках кишкової палички та кишкових ентерококів. Всього було оцінено 22 276 місць для купання в 30 європейських країнах.

На туризм безпосередньо доводиться 13% валового внутрішнього продукту Кіпру, і офіційні особи галузі заявляють, що вони не зможуть пережити ще один трагічний рік, особливо без державної фінансової підтримки.

“Існує прямий взаємозв’язок між якістю води для купання і туризмом, і відмінні результати дуже важливі не тільки для здоров’я тих, що купаються і навколишнього середовища, а й для економіки Кіпру”, — зазначив міністр навколишнього середовища Кіпру Костас Кадіс.

Заступник міністра туризму країни Саввас Пердіос зараз здійснює поїздку Великою Британією й веде переговори з туроператорами після того, як британська влада включила Кіпр до “зеленого” списку уряду. Це означає, що для відвідування острова британцям не потрібно буде проходити обов’язковий карантинний період після повернення додому.

Як писали раніше Investory News, Мальта планує запропонувати іноземним туристам до €200 (приблизно $240) за відвідування країни на термін не менше трьох днів.

А от як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію. Докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram