Новини
17 Квітня 2021
789

Мальта заплатить туристам до €200 за відвідування країни

Акція почне діяти влітку 2021 року

Прагнучи відродити свою туристичну галузь і випередити конкурентні напрямки, Мальта планує запропонувати іноземним туристам до €200 (приблизно $240) за відвідування країни на термін не менше трьох днів, повідомляє Reuters.

Про нову програму оголосив міністр туризму країни Клейтон Бартоло. За його словами, велика частина обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19, буде знята 1 червня. Туристи отримають обіцяні кошти безпосередньо через готелі, в яких вони будуть відпочивати.

Розмір виплати буде залежати від категорії заброньованого готелю. Максимальну виплату у €200 отримають туристи, що вибрали п’ятизірковий готель. За бронь чотиризіркового заплатять €150, тризіркового — €100. Доплата зросте на 10%, якщо турист вибере об’єкт розміщення на острові Гоцо — на північ від Мальти.

“Ця схема спрямована на те, щоб готелі Мальти виявилися максимально конкурентоздатними під час відновлення міжнародного туризму”, — розповів Клейтон Бартоло.

Дані Всесвітньої ради з подорожей і туризму показують, що туристична індустрія прямо або побічно становить понад 27% економіки Мальти, але цей сектор серйозно постраждав від пандемії у 2020 році.

У 2019-му країну відвідало понад 2,7 млн іноземних туристів, але за час пандемії їх кількість скоротилася на 80%.

На Мальті 42% дорослого населення вже отримали хоча б одну дозу вакцини від COVID-19. Це найвищий рівень вакцинації в Євросоюзі.

Як писали раніше Investory News, Центр управління економічною ситуацією Таїланду (CESA) схвалив поетапний план відкриття шести основних туристичних провінцій для вакцинованих іноземних туристів.

А от як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію, можна дізнатися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram