Новини
2 Грудня 2020
1 241

Дослідження: Українцям не подобається дистанційна робота

Серед недоліків зазначаються побутові проблеми, овертайми та зниження продуктивності

Більшість українців (58% опитаних) негативно сприймають необхідність працювати з дому, про це йдеться у дослідженні щодо ставлення до віддаленої роботи компаній YouScan і Ipsos, які протягом січня-вересня 2020 року опитували жителів України у віці від 18 до 55 років, а також вивчали аналітику 500 тис. публікацій у соціальних медіа.

Згідно з результатами дослідження, 65% респондентів перейшли з офісного на віддалений формат роботи через карантинні обмеження, при цьому 15% не змінили формат, оскільки вже давно працювали з дому, а 5% залишилися працювати в офісі.

При цьому у соціальних мережах частіше згадували недоліки віддаленої роботи, ніж переваги. Серед основних — зниження продуктивності, складності через побутові чинники, овертайми.

Однак серед переваг українці виділили вільніший графік, зниження ризику захворювання та можливість працювати з будь-якого місця.

Віддалений формат роботи складним вважають 65% чоловіків і 53% жінок. Чоловіки назвали основною проблемою те, що звичні завдання стали займати набагато більше часу.

“Жінок своєю чергою не влаштовує необхідність поєднувати роботу з веденням побуту та доглядом за дітьми”, — йдеться у дослідженні.

До найбільш обговорюваних тем, що стосуються віддаленої роботи, українці відносять “перепрацювання”, необхідність займатися дітьми, обговорення режиму харчування під час роботи з дому.

Тим часом згідно із дослідженням OLX 58% опитуваних працівників не проти продовжувати роботу віддалено.

Крім того, останнім часом українські фрілансери проявляють високий інтерес до роботи за наймом.

Раніше Investory News писали, що працювати віддалено після карантину дозволять співробітникам 71% керівників стартапів. Наприклад, Facebook до 2030 року планує перевести на “віддаленку” мінімум половину своїх працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram