Новини
22 Травня 2020
1 182

Працювати віддалено після карантину дозволять співробітникам 71% керівників стартапів

Facebook до 2030 року планує перевести на “віддаленку” мінімум половину своїх працівників

На питання “Якщо завтра дозволять закінчити роботу з дому, повернете ви свою команду в офіс?” 65% засновників стартапів відповіли “Ні”. Більшість керівників сказали, що віддалена робота не вплинула на продуктивність співробітників, повідомляє Fast Company.

Компанія з коучингу The Kung Group опитала 517 фаундерів, щоб дізнатися, як вони планують працювати після пандемії. 71% респондентів дозволять співробітникам залишитися на “віддаленці”, навіть коли знімуть обмеження.

Це може бути пов’язано з тим, як зазначили 60% керівників стартапів, що робота з дому не позначилася на продуктивності команди. Більш того, 16% опитаних сказали, що працівники стали ефективніше.

За даними The Kung, 66% CEO розглядають можливість відмовитися або скоротити число офісів, оскільки в середньому 70% співробітників готові залишитися на “віддаленці”, на яку перейшли через коронавірус. 67% лідерів стартапів зроблять дезінфекцію робочих місць пріоритетом, щоб забезпечити безпеку команди.

61% керівників дозволять співробітникам працювати з дому, поки вони не відчують себе в безпеці, а також поки не відкриють школи, де навчаються їхні діти. CEO не збираються нести додаткові витрати на допомогу працівникам по догляду за дітьми.

У травні дві третини розробників з Кремнієвої долини заявили, що хотіли б виїхати й завжди працювати віддалено. Як мінімум вони не збираються ходити в офіс кожен день після пандемії.

Facebook до 2030 р. планує перевести на “віддаленку” мінімум половину своїх співробітників, пише NBC News.

“Ми збираємося стати найперспективнішою компанією в області віддаленої роботи. У нас буде продуманий та відповідальний план, як це зробити”, — заявив Цукерберг. Зараз в його компанії працює близько 50 тис. осіб по всьому світу.

Підприємець очікує, що протягом наступних п’яти-десяти років Facebook вдасться перевести приблизно половину співробітників на віддалену роботу. Цей процес почнеться з активного найму дистанційних працівників у США.

Співробітники Facebook отримають можливість подавати заявки для переходу на віддалену роботу. Тим, хто продемонструє хороші результати й буде таким же продуктивним, як в офісі, компанія дозволить перейти на “віддаленку” назавжди.

А от засновник Twitter Джек Дорсі взагалі дозволив своїм співробітникам працювати в дистанційному режимі й після пандемії. Якщо й інші компанії візьмуть приклад Facebook і Twitter, устрій Кремнієвої долини в найближчі роки може кардинально змінитися, пише видання.

Нагадаємо, американська корпорація Apple заново відкрила близько 100 магазинів по всьому світу, закритих раніше через пандемію коронавірусу. Також компанія вводить новий порядок їх роботи.

Раніше Investory News писали, про те, як українські підприємці організовують своє життя під час карантину, щоб залишатися ефективним і управляти величезним бізнесом з дому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram