Новини
24 Березня 2020
933

Дослідження: У людей, що працюють “з дому” робочий день довший на дві години

На фоні масового карантину ринкова капіталізація сервісу для відеоконференцій Zoom зросла на $14 млрд

Через коронавірус, що активно розповсюджується світом, люди переходять на віддалений спосіб роботи. У результаті, роботі з дому, працівники щоденно почали присвячувати більше часу, повідомляє Bloomberg, посилаючись на дослідження компанії NordVPN.

Так, у США співробітники збільшили свій робочий день в середньому майже на 40%, додавши до нього 3 години – це найбільший приріст у всьому світі: з 8 до 11 години.

У Великобританії, Франції, Канаді та Іспанії “дистанційка” додала 2 години роботи. Там робочий день тепер становить 11, 10, 11 і 10 годин відповідно. Люди стали раніше розпочинати роботу, причиною чого може бути відсутність ранкових поїздок в офіс. При цьому закінчують співробітники в той самий час, що і раніше, до самоізоляції. Ще один висновок NordVPN – різке зростання використання настільних комп’ютерів по всьому світу після спалаху COVID-19.

Як зазначив Даніель Маркуссон, експерт з цифрової конфіденційності NordVPN Teams, перед обличчям пандемії коронавірусу люди здаються зосередженими та згуртованими як ніколи. “Тому ми очікуємо, що робочий час залишатиметься більш тривалим протягом всієї кризи. Коли обмеження будуть зняті, я думаю, багато компаній стануть набагато більш схильні до роботи з дому”, – зазначив він.

Тим часом на фоні масового карантину та переходу на роботу з дому ринкова капіталізація сервісу для відеоконференцій Zoom за тиждень зросла на $14 млрд до $43,3 млрд. У понеділок, 23 березня, акції компанії подорожчали на 20,26%, до $157 за штуку – це найбільший приріст за день з червня 2019 року, зазначає Bloomberg. Всього за шість днів акції Zoom зросли на понад 40%.

Згідно з даними Sensor Tower, завантаження програми Zoom зросло на 109%, зазначає видання без уточнення періоду. “Сервісу довелося збільшити пропускну здатність своєї мережі, аби впоратися з безпрецедентним попитом”, – йдеться у повідомленні.

Згідно із прогнозом аналітиків Bloomberg, за підсумками 2020 року Zoom відзвітує про виторг у $917 млн ​​і скоригований прибуток у розмірі близько 44 центів за акцію.

Про те, наскільки активно переходить вітчизняний бізнес на дистанційну роботу та як піклується про своїх працівників, можна прочитати в матеріалі Investory News “Протистояти COVID-19: Як великі українські компанії працюють в умовах карантину”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram