Новини
3 Червня 2021
695

Дослідження: Продажі на ринку NFТ за місяць впали майже на 90%

Найпопулярнішими токенами є предмети колекціонування цифрових зображень CryptoPunks

Автори новинного сайту про криптовалюти Protos провели дослідження та з’ясували, що продажі на ринку NFТ за останній місяць впали майже на 90%. Як зазначає видання, “міхур NFТ”, який зростав чотири місяці, лопнув.

Зазначається, що пік продажів NFТ-токенів припав на 3 травня — загальна сума угод за добу становила $102 млн, а за попередній тиждень — $170 млн. На ринок крипто-колекціонування довелося $100 млн з усіх продажів. Але, згідно з даними Protos, за тиждень з 26 травня по 2 червня продажі на ринку NFТ становили лише $19,4 млн — майже на 90% менше, ніж на піку.

Найпопулярнішими NFT залишаються предмети колекціонування начебто цифрових зображень CryptoPunks, які створила студія дизайну Larva Labs. За тиждень з 26 травня по 2 червня їх продали на $9,2 млн, що становить майже половину всього ринку NFT.

Знизилася й кількість активних NFT-гаманців — майже на 70% з 12 тис. на піку до 3,9 тис. станом на 2 червня.

У сфері криптомистецтва за останній тиждень були закриті угоди на $3 млн. Ці цифри враховують продажі як на первинному, так і на вторинному ринку. Трейдери спортивних NFT за цей же період продали токени на суму $3,16 млн.

Кожен NFT представлений в єдиному екземплярі, його не можна розподілити на декілька частин або підробити. Такі маркери використовують під час підтвердженні права власності на об’єкт.

Пік NFT припав на початок 2021 року, коли один з найбільших аукціонних будинків Christie’s виставив на торги перший цифровий твір мистецтва. Гігантський колаж під назвою Everydays: The First 5000 Days американського художника Майка Винкельманна тоді продали за $69 млн.

Раніше Investory News писали, що у першому кварталі продажі NFT зросли у понад 20 разів.

Нагадаємо, наприкінці травня співзасновник українського стартапу Sugarrr Богдан Діордіца оголосив, що продає 3D-модель своєї ноги як NFT-токен. Таким чином він вирішив привернути увагу до проблеми ампутації через діабет і зібрати гроші на розробку програми для людей, які на нього хворіють.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram