Новини
28 Травня 2021
730

Щоб допомогти діабетикам: Український стартапер продасть свою ногу як NFT

Отримані кошти підуть на розробку додатку для людей, які хворіють на діабет

Співзасновник українського стартапу Sugarrr Богдан Діордіца продає 3D-модель своєї ноги як NFT-токен. Він хоче привернути увагу до проблеми ампутації через діабет і зібрати гроші на розробку програми для людей, які на нього хворіють, пише knife.media.

“2448 діабетикам світу щодня ампутують ногу. Я діабетик з 13-річним стажем. Два роки тому я міг втратити ногу. Але того дня мені пощастило більше, ніж іншим, і я залишився двоногим”, — розповів Діордіца.

Богдан — CEO і співзасновник стартапу Sugarrr. Разом із командою він розробляє додаток, який збирає та аналізує дані про перебіг хвороби. Він допомагає запобігти розвиткові гіпо- або гіперглікемії — критичних станів, які можуть призвести до ниркової недостатності, сліпоти та ампутації.

Для того, щоб привернути увагу до проблеми ампутації та діабету і зібрати гроші на доопрацювання додатка, він вирішив зацифрувати й продати власну ногу. На ній можна побачити інсулінову помпу — пристрій, який автоматично подає інсулін у м’язову тканину. За словами стартапера, саме через цю помпу він міг втратити ногу — на місці її установки з’явилося запалення.

Лот розміщений на NFT-аукціоні Foundation, його стартова ціна — 5 ETH (приблизно $14 тис. на момент написання новини). Якщо угода вдасться, 50% отриманого виторгу піде на розробку нових функцій, решта покриє витрати на зацифрування ноги та комісію майданчика.

Як писали раніше Investory News, стартап Raccoon.World, який допомагає людям відновлюватися після травм і неврологічних захворювань, залучив €900 тис. ($1,062 млн) інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram