Новини
11 Квітня 2019
628

Дорога краса: стартап Shedul залучив $20 млн інвестицій

Компанія планує до кінця 2019 р. опрацювати замовлення на суму $6 млрд

Платформа Shedul, яка допомагає керувати бізнесом салонів краси та спа, залучила $20 млн інвестицій у серії B. Наразі компанія оцінюється в $105 млн, повідомляє TechCrunch.

Раунд очолила американська інвестиційна компанія Partech. В угоді також взяли участь Target Global (Берлін), BECO Capital (Дубай) і FJ Labs (Нью-Йорк). Крім того, особистий внесок зробив засновник і генеральний директор Delivery Hero Ніклас Остберг (Niklas Ostberg).

Крім $20 млн компанія залучила ще $3 млн на вторинне фінансування. А серія B довела загальну суму інвестицій до $32 млн.

Shedul, заснований в 2015 р., позиціонує себе, як SaaS-маркетплейс для салонів і спа у всьому світі. Це основний і безкоштовний продукт, розроблений для того, щоб допомогти салонам і спа-центрам управляти своїми щоденними продажами та операціями. Можливості включають також управління бронюванням, точками продажу, обліковими записами клієнтів, інвентаризацією і фінансовою звітністю.

Стартап одночасно розвиває сервіс Fresha.com (ринок B2C для салонів і спа-салонів). Ідея полягає в тому, щоб дозволити продавцям, які використовують безкоштовний Saas, управляти своїм бізнесом, мати можливість підключатися до споживачів в Інтернеті. Мобільний додаток і веб-сайт, орієнтований на споживача, підтримують онлайн-бронювання та автоматизований маркетинг, в тому числі за допомогою інтеграції з Instagram, Facebook і Google.

“Ринок висококонкурентний, переповнений застарілими постачальниками програмного забезпечення, які стягують надмірну плату за простий доступ до своїх продуктів. Ми заново винайшли бізнес-модель, запропонувавши наше безкоштовне програмне забезпечення для бізнесу, і замість цього монетизуємо онлайн-бронювання, здійснюване через наш маркетплейс”, – зазначив співзасновник і керівник відділу продуктів Shedul Нік Міллер (Nick Miller).

Засновники Schedul Нік Міллер (зліва) та Вільям Зекірі

На платформі Shedul щомісяця реєструється 8 млн візитів на суму понад $270 млн. Зростання активних продавців зростає в середньому на 20% на квартал. Нинішня клієнтська база продавців охоплює понад 120 країн, в основному в США, Великобританії, Австралії та Канаді.

Компанія планує до кінця 2019 р. опрацювати записи на прийом на суму $6 млрд.

Нагадаємо, іспанський стартап, призначений для брендів, які хочуть захистити свої товари від підробок і піратства в інтернеті, Red Points у раунді C залучив $38 млн.

А китайська інтернет-компанія Tencent Holdings Ltd. залучила $6 млрд за рахунок продажу облігацій, що стало найбільшим розміщенням в Азії з березня 2018р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram