Новини
26 Червня 2020
1 384

Дистанція між акторами та лялькова пристрасть: Голівуд поновлює свою роботу після затяжного карантину

Як “фабрика мрій” повернеться до зйомок: віртуальні кастинги, секс-ляльки, електронні сценарії тощо

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом дав зелене світло на відновлення кіно- і телезйомок у червні, майже через три місяці після того, як через пандемію коронавірусу вся індустрія встала, пише Forbes.

Тепер Голівуд очікують віртуальні кастинги, регулярне тестування акторського складу та інших членів знімальної групи, а також рішення з урахуванням соціальної дистанції на кшталт використання секс-ляльок.

“Чудес не буває. Головне — дистанціювання. І по можливості носіння масок. Для запису дублів маску доведеться знімати, але у сфері кіно і телебачення зйомки займають лише 10% всього часу. Вірусу не має значення, знімаєте ви “Віднесених вітром” або сидите в сторонці та розмовляєте”, — пояснює викладач і президент факультету медицини в Каліфорнійському університеті в Сан-Франциско, доктор Боб Вактер.

Також, експерти у сфері охорони здоров’я радять наступне працівникам кіноіндустрії:

• Регулярно перевіряйте періодичне тестування акторського складу і знімального персоналу та дотримуйтесь фізичної дистанції.

• Дезінфікуйте реквізит, костюми та обладнання загального користування.

• Замініть шведський стіл із закусками на комплекси страв в індивідуальній упаковці.

• Глядачі в студії повинні дотримуватися правил безпеки.

“Чи безпечно повернутися до роботи, розповідати історії й знову стати частиною творчої спільноти — тільки про це ми й думаємо. Але через стрімкі зміни в умовах такого серйозного вірусу зрозуміти, як це зробити правильно, — завдання не з простих. Ми розуміли, що йти вперед вийде тільки консультуючись з найкомпетентнішими медичними експертами та застосовуючи до роботи в нашому унікальному середовищі зважений науковий підхід”, — зазначає президент Гільдії режисерів Америки Томас Шламме.

Експерти у галузі кіноіндустрії також радять проводити кастинги й прослуховування віртуально: через відеоконференції або за допомогою попереднього запису матеріалу.

Варто відмовитися й від паперу та переходити на електронні сценарії, списки членів знімальної групи та переліки тих, хто буде знаходитися на майданчику.

Коли безпечна дистанція неможлива, експерти з кіноіндустрії радять звести близькі контакти до мінімуму. “Це актуально для взаємодій між акторами, гримерами та перукарями (які повинні носити захисні маски)”, — зазначають вони.

Виконавчий продюсер Бредлі Белл, який удостоївся за свою кар’єру численних нагород “Еммі”, пішов на хитрість. Він провів у відеоконференціях Zoom довгі години, плануючи відновлення знімального процесу тривалої мильної опери “Зухвалі й красиві” на CBS.

Головна проблема полягала в тому, як в еру соціального дистанціювання зберегти на екрані пристрасть між персонажами. На допомогу прийшли особливе освітлення, нові ракурси, подружжя акторів як дублерів і навіть секс-ляльки.

“У нас є реалістичні надувні ляльки, які знаходяться тут вже 15 років, — їх ми використовували для інших сюжетних ліній, наприклад, коли персонажа вважають мертвим, — розповідає Белл. — Ми витерли з ляльок пил і тепер одягаємо на них нові перуки, робимо їм макіяж. Вони будуть з’являтися в любовних сценах”.

При зйомках на різних локаціях режисери тепер шукатимуть місця, де доступ можна контролювати, а акторський склад і членів знімальної групи можна захистити від сторонніх.

У порівнянні зі зйомками, які були припинені, анімація як і раніше працює у звичному ритмі. Актори проводять віртуальні читання, аніматори користуються програмами, що дозволяють разом працювати над ескізами віддалено, а композитори створюють саундтреки за допомогою музикантів, що грають з дому.

Нагадаємо, за перший квартал 2020 р. кількість платних користувачів у світі найбільшого сервісу потокового відео за підпискою Netflix збільшилася на рекордні 15,77 млн, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома.

Investory News підготували добірку серіалів, герої яких можуть надихнути на успіхи в бізнесі, а також документальні та художні фільми, які потрібно подивитись кожному підприємцю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram