Новини
10 Квітня 2019
835

ДФС пропонує здійснювати касові операції через планшет чи смартфон

За результатами тесту в кінці року Мінфін прийме рішення, чи запроваджувати таку систему оплати

До Державного реєстру включено вісім нових моделей програмних/програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Продавці тепер зможуть проводити розрахункові операції за допомогою планшета або смартфона. Проект має експериментальний характер. До кінця року буде прийнято рішення чи варто впроваджувати нові апарати для широкого використання повідомляє прес-служба ДФС.

У Державній фіскальної службі затвердили сім моделей касових апаратів українських компаній і одну систему “E-Receipt” (електронного чека), розроблену ДФС.

“В основу системи “E-Receipt (e-Чек) електронний чек” покладено принцип обов’язкової онлайн фіскалізації чеків на сервері ДФС. Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже може застосовуватись для реєстрації розрахункових операцій, є безкоштовною для користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Ця функція дозволяє продавцю, застосовуючи персональні комп’ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій та передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС, а покупцю – переглядати інформацію щодо чеків у Електронному кабінеті.

Нові моделі, включені до Держреєстру РРО, пропонуються до експлуатації в тестовому режимі. Ними зможуть скористатися всі суб’єкти господарювання, які проявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті. Останній триватиме до кінця 2019 р., а за його результатами в Міністерстві фінансів приймуть рішення, впроваджувати ці апарати в широкий обіг чи ні.

Як відомо, провайдер технологій в сфері фінансових послуг американська Fidelity National Information Services Inc (FIS) підписала угоду про покупку платіжної системи Worldpay Inc.

Також, японська e-commerce компанія Rakuten планує реалізувати підтримку криптовалют в оновленій версії свого додатку Rakuten Pay.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram