Новини
7 Квітня 2022
467

Денис Шмигаль: Сума втрат значно перевищує $1 трильйон

Як зазанчає прем’ер, існують різні методології обрахунку

Загальна сума втрат від вторгнення росії, враховуючи прямі та непрямі втрати буде значно перевищувати $1 трлн. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю BBC News Україна.

За його словами, існують різні методології обрахунку.

“Є прямий — це, скажімо, зруйнований конкретний міст. Рахуємо вартість його відновлення і складаємо в кошторис руйнування фізичної інфраструктури, фізичних будівель. Це одна цифра.

Звичайно, є втрати бізнесу від припинення роботи. Є втрати бізнесу від руйнування логістичних ланцюгів. Наприклад, перекриті морські порти, зруйновані залізничні станції, зруйнована енергетична інфраструктура. Всі ці витрати складаються у величезні суми”, — пояснив прем’єр.

Як писали раніше Investory News, за тиждень втрати, нанесені внаслідок руйнування та пошкодження інфраструктури України під час війни, зросли на понад $5 млрд, або 15 млрд грн.

Як писали раніше Investory News, Євросоюз зобов’язався створити Трастовий фонд солідарності з Україною для її відбудови.

Нагадаємо, в Україні запустили проєкт під назвою “Росія заплатить”, який збирає дані про зруйновані окупантами об’єкти — далі їх використають в міжнародних судах проти росії для відшкодування. Вартість пошкоджених/зруйнованих об’єктів, згідно з попередньою оцінкою KSE, у випадку їх повного руйнування може становити до 1,5 трлн грн або до $54,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram