Новини
4 Березня 2021
719

Денис Шмигаль: Присутність українських виробників на світових ринках буде збільшена

Наразі майже 14 тисяч українських підприємців присутні на європейському ринку

Під час прес-конференції з нагоди Року роботи Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів України продовжуватиме збільшувати присутність українських виробників на світових ринках.

“Ми розпочали роботу над так званим “промисловим безвізом”. Що означає цей пункт у частині повної та всеосяжної зони вільної торгівлі? Це означає, що квоти для окремих українських товарів на європейському ринку будуть мінімізовані або зняті зовсім”, — зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, на сьогодні майже 14 тис. українських підприємців присутні на європейському ринку й Уряд працюватиме над збільшенням цієї присутності.

“Це невідворотний шлях, яким ми будемо рухатися. Європа все більше відкриватиме свої ринки для України. І український бізнес має до цього готуватися”, — розповів глава КМУ.

Він також розповів, що Україна веде перемовини щодо лібералізації торгівлі з низкою країн, зокрема й з Туреччиною та Канадою.

“Перемовини, щодо угоди про вільну торгівлю з Туреччиною вийшли на фінішну пряму. Також ми обговорюємо зміни в частині розширення угоди про вільну торгівлю з Канадою”, — зауважив Шмигаль.

Як відомо, Держпродспоживслужба України та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції. Готуються сертифікати і для експорту української продукції.

Нагадаємо, за 2020 рік проти 2019 року імпорт товарів скоротився на 11%, до $54,10 млрд, експорт — на 1,7%, до $49,21 млрд. Сальдо зовнішньої торгівлі було негативним і становило $4,88 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram