Новини
26 Липня 2019
1 702

Дали добро: Україні дозволили експортувати молоко та молочні продукти до Японії

Держпродспоживслужба оприлюднила офіційні вимоги щодо вивозу продукції

Україну включено до переліку країн, із яких дозволений експорт до Японії сирого молока та молочних продуктів, враховуючи масло та сир, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби України.

“До уваги українських виробників молока та молочних продуктів. Оприлюднені вимоги для ввезення для молока та/або молочних продуктів, що експортуються до Японії. Україна включена до переліку країн, з яких дозволений експорт до Японії сирого молока та молочних продуктів (включаючи масло та сир)”, – йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що ознайомитися з вимогами щодо експорту продукції до Японії можна на офіційному сайті Держспоживслужби у рубриці “Міжнародне співробітництво” – “Вимоги країн світу”.

Тим часом в Україні загальний обсяг виробництва молока всіх категорій за 2018 рік знизився на 1,8% проти показника аналогічного періоду попереднього року. Причина того – зниження чисельності поголів’я в господарствах населення, що забезпечують основу всього виробництва молока в Україні.

Проте, експорт молочної продукції продовжує зростати. Так, минулого року Україна вперше за довгий час увійшла в десятку світових лідерів з експорту молочної продукції. “За результатами 2018 року всієї молочної продукції буде реалізовано на суму майже 57 млрд грн, при цьому експорт складе понад 7 млрд грн”, – цитує прес-служба Мінагрополітики та продовольства замміністра Олену Ковальову.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram