Новини
3 Вересня 2020
781

Cтатус безробітного отримали понад 444 тисячі громадян

У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 73%

За період карантину, з 12 березня по 31 серпня, статус безробітного отримали 444,4 тис. громадян. Взагалі кількість зареєстрованих безробітних станом на 31 серпня становила 477,7 тис. громадян, що на 73 % більше, ніж станом на цю ж дату минулого року, повідомляє прес-служба Державного центру зайнятості.

Допомогу по безробіттю отримували 400 тис. осіб.

Усього з початку 2020 р. працевлаштовано понад 409 тис. громадян, зокрема за період карантину (з 12 березня по 28 серпня) — 260 тис.

Найбільше українців знайшли нове робоче місце в сільському господарстві — 45% від усіх працевлаштованих, переробна промисловість — 14% та сфера торгівлі — 13%.

“Слід зазначити, що останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних зупинилося. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні — 75 тис. осіб, у липні — 68 тис.”, — йдеться у повідомленні.

Виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину дозволили зберегти робочі місця для 367 тис. громадян, з них 179,9 тис. — ФОПи.

Investory News підготували ТОП-30 найбільш високооплачуваних професій майбутнього.

Нагадаємо, віддаленка робить працівників інтелектуальної праці більш продуктивними. Працюючи з дому, співробітники починають вважати свою діяльність ціннішою.

А от голова міністерства праці Німеччини Хубертус Хайль впевнений, що скорочення робочого тижня до чотирьох днів може допомогти подолати кризу, викликану пандемією коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram