Новини
29 Травня 2020
1 183

Credit Suisse змінить підхід до кредитування мільярдерів

Банк оцінюватиме по-новому ризики кредитування клієнтів, пов’язаних з нафтогазовою галуззю та судноплавством

Фото: Stefano Rellandini

Другий за величиною банк у Швейцарії Credit Suisse планує переглянути підхід до кредитування мільярдерів після кризи, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела. Зміни плануються під керівництвом нового генерального директора Томаса Готтштайна.

За словами співрозмовників агенції, другий банк перегляне підхід до кредитування тих клієнтів, чиї позики забезпечені важко реалізованими активами. Крім цього, Credit Suisse буде по-новому оцінювати по кредитуванню клієнтів, які мають відношення до нафтогазової галузі та судноплавства, зазначають джерела.

Прес-секретар банку заявив агенції, що Credit Suisse дотримується стратегії стійкого та прибуткового зростання для свого бізнесу. “Щоб цього досягти, ми постійно переглядаємо нашу бізнес-модель і налаштовуємося на довгострокову перспективу, щоб врахувати, де ми бачимо потенціал для зростання й можливості пропонувати унікальні рішення для клієнтів”, — зазначив представник Credit Suisse.

У першому кварталі банк втратив $1 млрд за всіма підрозділами через погані кредити і падіння вартості активів, згадує видання.

Колишній глава банківського підрозділу з управління активами Ікбал Кан вів агресивну кредитну експансію, розширюючи число угод з багатими клієнтами, перш ніж пішов до головного конкурента Credit Suisse — UBS Group після шпигунського скандалу.

Нагадаємо, мільярдери США примножили свої статки на 15% протягом двох місяців пандемії коронавірусу. П’яту частину від загального приросту статку забезпечили п’ять найбагатших людей США — глава Amazon Джефф Безос, один із засновників Microsoft Білл Гейтс, засновник Facebook Марк Цукерберг, глава Berkshire Hathaway Воррен Баффет і співзасновник Oracle Ларрі Еллісон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram