Новини
7 Жовтня 2019
690

Тривале падіння: Ціни на нафту знизились на 5%

Вартість “чорного золота” знижується на фоні далеко не кращих економічних прогнозів трейдерів

Світові ціни на нафту продовжують падати з минулого тижня на фоні побоювань трейдерів уповільнення економічного зростання і очікувань прогресу в торгових переговорах між США і Китаєм, пише Reuters.

Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $58,34 за барель, що на $0,05 (0,05%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в п’ятницю ціна цих контрактів виросла на $0,66 (1,14%), до $58,37 за барель.

Ф’ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подорожчав на $0,04 (0,08%) — до $52,85 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт впав в ціні на $0,36 (0,69%), до $52,81 за барель.

Як пише агенція, вартість обох марок сировини за підсумками попереднього тижня знизилася більш ніж на 5% через слабкі дані по виробництву в США і Китаї, оскільки тривала суперечка між провідними світовими економіками шкодить глобальному зростанню і підвищує ризик рецесії.

Очікується, що черговий раунд торговельних переговорів між США і Китаєм відбудеться у Вашингтоні 10-11 жовтня.

“Макроекономічні фактори нівелюють побоювання, пов’язані з можливим скороченням постачання нафти на світовий ринок, всупереч напруженої ситуації на Близькому Сході. Майбутні переговори США і Китаю також вносять плутанину”, — зазначає аналітик AxiTrader Стівен Іннес.

В Іраку, другому за величиною виробнику нафти з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), антиурядові заворушення, в ході яких загинули близько ста осіб, стали серйозною проблемою у сфері безпеки й політики для уряду прем’єр-міністра Аделя Абдул Махді.

“Експорт іракської нафти в обсязі 3,43 млн барелів на добу з терміналів в Басрі може бути порушений, якщо нестабільність затягнеться на кілька тижнів”, — заявив керівник Євразійської групи по Близькому Сходу і Північній Африці Айхам Камель.

Він також додав, що будь-який збій у видобутку нафти може статися в той час, коли Саудівська Аравія втратила значну частину надлишкових (резервних потужностей).

Глобальні поставки також стикаються з проблемами ремонту і технічного обслуговування.

Нагадаємо, ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у понеділок, 30 вересня, незначно знижувалися після падіння за підсумками минулого тижня.

А станом на 16 вересня ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 19,5% до $71,95 за барель після того, як за два дні до того в результаті нападу на нафтові об’єкти Saudi Aramco в Саудівській Аравії було закрито близько 5% світових поставок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram