Новини
30 Вересня 2019
987

Нафта продовжує дешевшати

Світові ціни на “чорне золото” незначно змінюються після новин з Саудівської Аравії

Фото: Michael Leek/Flickr

Ціни на нафту еталонних марок в ході торгів у понеділок, 30 вересня, незначно знижуються після падіння за підсумками минулого тижня, яке стало максимальним з липня цього року, пише Reuters.

Станом на 8:23 ​​за київським часом ціна грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,05%, до $61,01 за барель, а вартість листопадових ф’ючерсів на нафту марки WTI — на 0,07%, до $55,87 за барель.

В п’ятницю, 27 вересня, світові ЗМІ повідомляли, що Саудівська Аравія повністю відновила видобуток нафти, припинений в середині вересня.

Різке зниження видобутку нафти в Саудівській Аравії після атаки на її НПЗ, невизначеність щодо термінів відновлення виробництва і ризики нових атак підтримували подорожчання нафти. Але пізніше зростання цін сповільнилося на фоні прогнозів про те, що королівству вдасться впоратися з наслідками атаки в короткі терміни. Тому в кінці минулого тижня нафта марки Brent подешевшала майже на 3%.

Нагадаємо також, що американська нафтогазова компанія ExxonMobil продає активи норвезькій компанії Var Energy за $4,5 млрд та планує до 2021 р. продати непрофільні активи на $15 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram