Новини
3 Червня 2020
721

Ціна нафти Brent вперше з березня перевищила $40

Вартість бареля збільшилася після новин про розвал ОПЕК+

Вартість бареля нафти Brent уперше з 6 березня перевищила $40, після того, як стало відомо про розвал угоди ОПЕК+, що обмежує видобуток, про це свідчать дані торгів на біржі в Лондоні.

Так, станом на 4:30 за київським часом барель Brent з постачанням у серпні коштував $40,36, збільшившись майже на 2% до ціни закриття під час попередніх торгів. Ціна на нафту марки WTI з постачанням у липні також зросла: на максимумі вона становила $37,81 за барель, що на 2,7% вище ніж на закритті торгів.

Як зазначає Bloomberg, котирування зросли на фоні новин про те, що учасники угоди ОПЕК+ обговорюють можливість продовжити обмеження, досягнуті в рамках угоди, ще на два місяці. “Зокрема, мова йде про пролонгацію періоду, в який скорочення складе 9,7 млн ​​барелів на добу. Якщо країни домовляться, він може бути продовжений до кінця літа”, – пише видання.

Як зазначає РБК, востаннє вартість північноморської нафти Brent перевищувала $40 на початку березня, напередодні обвалу нафтового ринку. Тоді країни-учасниці угоди ОПЕК+, яка обмежує їх видобуток, не домовилися про продовження угоди.

“Саудівська Аравія пропонувала додатково скоротити видобуток через зниження попиту на нафту на фоні пандемії коронавірусу. Росія пропонувала залишити видобуток на колишньому рівні”, – нагадує видання. У результаті після оголошення про не продовження угоди ціни на нафту впали, втративши близько 30%. Після цього вони продовжили падіння й навіть пішли в негативні значення.

Нагадаємо, що уже в першій половині квітня сторони уклали нову угоду ОПЕК+, за умовами якої країни сумарно скоротять видобуток на рекордні 9,7 млн ​​барелів на добу. Така домовленість діятиме два місяці починаючи з 1 травня, потім країни поступово почнуть нарощувати обсяг.

Раніше Investory News писали, що китайські фінансові інвестори, які роблять ставку на відновлення цін на нафту, швидко заповнюють комерційні резервуари, контрольовані Міжнародною енергетичною біржею в Шанхаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram