Новини
6 Липня 2021
740

Ціна нафти Brent перевищила $77 вперше з 2018 року

Чорне золото дорожчає після новин про скасування зустрічі країн ОПЕК+

Вартість нафти Brent під час торгів у понеділок, 5 липня, перевищила $77 за барель, йдеться на сайті  лондонської біржі ICE. Станом на шосту вечора за київським часом ф’ючерси на Brent з постачанням у вересні коштували $77,04, дорожчаючи на 1,14%. Серпневі ф’ючерси WTI зросли на 1,38%, до $76,2.

Востаннє Brent коштувала дорожче $77 за барель наприкінці жовтня 2018 року. У вівторок, 6 липня, нафтові ціни продовжують зростати на фоні невизначеності щодо проведення зустрічі міністрів ОПЕК +, при цьому WTI дорожчає більш ніж на 2%.

Так, вартість вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:20 за київським часом становила $77,49 за барель, що на $0,33 (0,43%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти подорожчали на $0,99 (1,3%) — до $77,16 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становила $76,70 за барель, що на $1,54 (2,05%) вище підсумкового значення попередньої сесії.

Ціни на нафту прискорили зростання після новин про скасування зустрічі країн ОПЕК+, на якій планувалося обговорити збільшення видобутку. Про рішення країни ОПЕК+ повинні були оголосити ще у четвер, 1 липня, проте перемовини зайшли в глухий кут через позицію Об’єднаних Арабських Еміратів.

Bloomberg писав, що майже всі експортери були готові погодитися нарощувати видобуток на 400 тис. барелів на добу щомісяця з серпня по грудень і продовжити термін дії скорочень до кінця 2022 року, проте ОАЕ не підтримали продовження угоди.

“Через відсутність консенсусу перемовини були відкладені — спочатку на п’ятницю, 2 липня, а потім на понеділок, 5 липня. Провал перемовин означає, що очікуваного підвищення видобутку з серпня не відбудеться”, — пише Reuters з посиланням на джерела.

Нагадаємо, у червня вартість нафти марки Brent зросла вище $75 за барель вперше за два роки.

Раніше, на початку березня, нафта марки Brent вперше з січня минулого року перевищила позначку у понад $70.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram