Новини
12 Листопада 2020
930

Через пандемію економіка Індії вперше опинилася у рецесії

ВВП країни у I фінкварталі 2020 року знизився на рекордні 23,9%

Економіка Індії знизилася протягом липня-вересня за підсумками другого кварталу поспіль, про це йдеться у випуску щомісячного бюлетеня за листопад, що публікується Резервним банком Індії (RBI), повідомляє Inv.com.

Тим самим, Індія вперше у своїй історії опинилася у технічній рецесії у першому півріччі 2020-2021 фінансового року. Пандемія COVID-19, а також карантинні заходи, введені для стримування її поширення, завдали важкого удару по економці країни.

“Так, ВВП у першому фінансовому кварталі (квітень-червень) знизився на рекордні 23,9%”, – зазначають експерти у повідомленні. І додають, що поступове зняття обмежувальних заходів призвело до збільшення попиту в економіці.

“Економічний спад слабшає завдяки поступовій нормалізації ділової активності, та, ймовірно, буде короткостроковим”, – йдеться у повідомленні.

Водночас коли глобальна економіка змушена протистояти другій хвилі коронавірусу, дані за жовтень показують поліпшення перспектив економіки країни та зростання оптимізму споживачів і бізнесу.

Нагадаємо, нещодавно економіка Південної Кореї увійшла в рецесію вперше з 2003 року, а падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) виявилося максимальним з 1998 року.

Тим часом у травні економіка Японії вперше за останні 4,5 роки впала у рецесію. При цьому ВВП країни у I кв 2020 року скоротився на 3,4% у річному вимірі, у зв’язку зі зниженням приватного споживання, капітальних витрат і експорту.

А от згідно з базовим прогнозом Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, у поточному році очікується падіння світової економіки на 1,9%. У результаті у 2020 році через загострення коронавірусної кризи очікується глибока глобальна рецесія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram