Новини
23 Липня 2020
911

Вперше за 17 років економіка Південної Кореї виявилася в рецесії

У першому кварталі поточного року економіка країни скоротилася на 1,3%

Економіка Південної Кореї увійшла в рецесію вперше з 2003 р., а падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) виявилося максимальним з 1998 р., повідомляє Інтерфакс.

ВВП Південної Кореї в другому кварталі 2020 р. знизився на 3,3% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать дані Банку Кореї.

У першому кварталі поточного року економіка країни скоротилася на 1,3%. Таким чином, економіка Південної Кореї увійшла в рецесію вперше за 17 років.

У річному вираженні ВВП у квітні-червні скоротився на 2,9% після підйому на 1,4% трьома місяцями раніше.

При цьому аналітики очікували меншого зниження показників — на 2,3% у квартальному вираженні та 2% в річному, свідчать дані Trading Economics.

Експорт Південної Кореї в минулому кварталі впав на максимальні з 1963 р. 16,6%, імпорт скоротився на 7,4%.

Споживчі витрати зросли на 1,4%, завдяки збільшенню витрат на товари тривалого користування.

Нагадаємо, лідери Європейського союзу (ЄС) змогли узгодити план порятунку економіки Європи та багаторічний фінансовий план. Фонд відновлення економіки становить €750 млрд.

Як писали раніше Investory News, у 2020 р. через загострення коронавірусної кризи очікується глибока глобальна рецесія. Такий прогноз тепер є базовим для Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, яке у поточному році очікує падіння світової економіки на 1,9%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram