Новини
27 Червня 2019
813

Check out: Huawei може “відключити” від Google і Android сотні мільйонів людей

Компанія випускає свою операційну систему, яка буде на 60% швидше за Android

Фото: Boaz Guttman/Flickr

Якщо Huawei буде змушена відмовитися від використання Android, то Google втратить 700-800 млн користувачів, повідомляє CNBC з посиланням на інтерв’ю з засновником і главою Huawei Реном Чженфей.

Як відомо, в травні цього року Google оголосила про розрив партнерських відносин з Huawei. Це означає, що теперішні китайські смартфони через якийсь час залишаться без оновлень Android, а моделі, які потраплять на ринок в найближчому майбутньому, не підтримуватимуть роботу з сервісами Google.

Як пише видання, до 19 серпня 2019 р. діє тимчасовий дозвіл на взаємодію Huawei з іншими американськими компаніями. Китайський виробник стверджує, що теперішні моделі смартфонів продовжать отримувати оновлення Android.

Коментуючи відносини з Google, глава Huawei зазначив, що його компанія не хоче відмовлятися від Android, оскільки це призведе до уповільнення зростання.

“Однак якщо це доведеться зробити, то у Huawei напоготові власна операційна система, і в майбутньому компанія продовжить рости”, – зазначив Рен Чженфей.

Випуск операційної системи Hongmeng (Oak OS) від Huawei запланований на кінець вересня або початок жовтня. Вона буде встановлюватися на смартфони середнього цінового сегмента. У компанії обіцяють, що ОС буде сумісна з Android-додатками, до того ж вона на 60% швидше.

Як припускає видання, до використання Hongneng можуть приєднатися й інші китайські виробники, що сильно вдарить по позиціях Google.

Нагадаємо, Alphabet Inc., материнська компанія Google, припинила співпрацю з телекомунікаційною компанією Huawei через те, що китайська компанія потрапила в чорний список уряду США.

Згодом, Huawei заборонили оснащувати смартфони картами SD і microSD. Однак компанія Huawei розробила технологію nanoSD – NM Card.

Генеральний директор і засновник Huawei Рен Женфей заявив, що через тиск з боку влади США у компанії були змушені переглянути прогноз щодо річного виторгу. Як результат у 2019-2010 рр. Huawei заробить на $30 млрд менше запланованого. А постачання смартфонів за кордон будуть скорочені на 40-60 млн одиниць.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram