Новини
13 Червня 2019
694

CCN помилково звинуватило Google у зменшенні трафіку на мобільних пристроях

Через оновлення пошукових алгоритмів мобільний трафік видання від Google впав на 71%

Одне з найбільших англомовних блокчейн-медіа CCN заявило, що планують продовжувати свою діяльність зі збору та розповсюдження новин про криптовалюту, оскільки ситуація з ресурсом в Google почала поступово вирішуватися.

Нагадаємо, видання звинуватило розробників Google у величезному просіданні трафіку з мобільних пристроїв, яке спостерігалася з моменту червневого оновлення Google Core Update.

Так, через оновлення пошукових алгоритмів мобільний трафік видання від Google впав на 71%. Весь трафік, зокрема десктопи, скоротився на 53%. Видимість сторінок CCN в Google теж скоротилася вдвічі.

В результаті, денний прибуток CCN скоротився на 90%. Редакція намагалася зрозуміти причину проблем з індексацією Google, але так і не змогла. Через небажання різати витрати на персонал і відсутність альтернативних варіантів, CCN вирішило закритися.

Але тепер в журналі вже не впевнені, що саме Google став причиною проблеми.

У ССN відзначили, що колишній домен CryptoCoinsNews.com знову повернувся у Google-пошуковик, незважаючи на те, що ресурс ще два роки тому відмовився від його використання.

Видання сподівається виправити проблеми з трафіком і відновити нормальне функціонування.

Нагадаємо, міністри фінансів та керівники центральних банків країн Великої двадцятки (G20) планують реформувати міжнародні податкові правила для великих технологічних компаній, таких, як Google і Facebook.

Як відомо, Google звинуватили у нав’язуванні своїм клієнтам “безвихідних” контрактів та зобов’язали сплатити €1,49 млрд за зловживання панівним станом в галузі інтернет-реклами.

Також, Google придбала платформу для бізнес-аналітики Looker за $2,6 млрд. Угоду планується закрити до кінця 2019 року. Looker увійде до складу Google Cloud, яка об’єднує всі хмарні сервіси компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram