Новини
10 Червня 2019
531

Реформують: G20 змінить податкові правила для Google, Facebook та інших

Країни G20 також боротимуться із посиленою торговою напруженістю у світі

Фото: www.g20.utoronto.ca

Міністри фінансів та керівники центральних банків країн Великої двадцятки (G20) планують реформувати міжнародні податкові правила для великих технологічних компаній, таких, як Google і Facebook, про це вони заявили в неділю, 9 червня, після дводенного саміту в японському місті Фукуока, передає DW.

Як повідомляється, країни G20 обіцяють продовжити співпрацю для “глобально справедливої, стійкої та сучасної міжнародної податкової системи”.

“Ми вітаємо нещодавні досягнення у сфері прозорості податків, включаючи прогрес в автоматичному обміні інформацією про фінансові рахунки для цілей оподаткування”, – наголосили представники G20.

І заявили, що готові боротися з посиленою торговельною напруженістю у світі. Фінансові лідери очікують, що зростання світової економіки в цьому та наступному році буде помірним.

“Головне, що торговельна та геополітична напруженість посилюється. Ми й надалі працюватимемо з цими ризиками та будемо готові до подальших дій”, – йдеться у заключному комюніке саміту.

Відзначається, що зустріч представників G20 відбулася на фоні загострення торговельної суперечки між США та КНР. Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив, що під час саміту він обговорив питання торгівлі між двома країнами з керівником Народного банку Китаю І Ганом.

За словами Стівена Мнучіна, США та Китай не планують жодних торговельних переговорів до зустрічі американського та китайського лідерів держав, яка має відбутися під час саміту G20 в Осаці пізніше цього місяця.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про підвищення з 10% до 25% мит на китайські товари на $200 млрд. До того 25%-м митом обкладалися товари з КНР на $50 млрд. У відповідь Китай з 1 червня підвищив мита на американські товари на $60 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram