Новини
22 Травня 2019
788

Британські ресторани Джеймі Олівера перейшли під управління адміністрації

Про фінансові проблеми ресторанної мережі Олівера стало відомо ще на початку 2018 року

На фото: Джеймі Олівер

У ресторанах відомого кухаря Джеймі Олівера вводиться зовнішня адміністрація через численні борги. Про це відомй шеф-кухар написав у своєму Twitter.

Під управління фахівців консалтингової компанії KPMG переходять 23 заклади Jamie’s Italian у Великобританії, а також ресторани Fifteen, Barbecoa і Jamie’s Diner в аеропорту Гатвік, повідомляє Reuters.

Незабаром після оголошення про введення зовнішнього адміністрації стало відомо, що працювати залишилися лише 3 заклади, інші будуть закриті.

Як пише видання, більше 20 ресторанів Jamie’s Italian поза межами Великобританії продовжать роботу – вони працюють по франшизі і безпосередньо не пов’язані з паном Олівером.

Про фінансові проблеми ресторанної мережі Олівера стало відомо ще на початку 2018 року. Британська преса писала, що у ресторанів Олівера накопичилася заборгованість перед співробітниками на £3 млн ($3,8 млн). Влітку того ж року в інтерв’ю The Financial Times ресторатор зізнавався, що у його компанії просто скінчилися гроші.

Джеймі Олівер став відомим завдяки своїй програмі “Голий кухар” (Naked Chef), що вперше вийшла на екрани понад 20 років тому. Його мережа стикнулася з проблемами за останні два роки. Оліверу вже довелося закрити низку ресторанів Jamie’s Italian і Barbecoa. У 2017 р. він закрив останній зі своїх ресторанів мережі Union Jacks, а також припинив видавати журнал Jamie, який виходив майже 10 років.

Як відомо, холдинг Restaurant Brands International (RBI) заявив, що найближчі вісім-десять років планує розширити свою мережу ресторанів на 55% – понад 40 тис. місць по всьому світу, і таким чином стати однією з найбільших у світі ресторанних компанії.

Нагадаємо, Investory News відібрали найдорожчі ресторани світу з креативними пропозиціями. Заклади, де середній чек становить $300-2000, вирізняються не лише ціною, але й оригінальним дизайном, архітектурою і навіть непередбачуваною презентацією страв.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram