Новини
19 Жовтня 2020
1 029

Боротимуться з посухою: ОАЕ виділили $1,5 мільйона на дослідження дощу

У країні стартував новий раунд національної програми зі збільшення кількості опадів
В Об’єднаних Арабських Еміратах стартував новий раунд національної програми (реалізується з 2015 року) зі збільшення кількості опадів. Головна мета – залучити міжнародних вчених і дослідників, здатних надати допомогу в боротьбі з посухою, повідомляє УНІАН.

“Національний центр метеорології та сейсмології ОАЕ цього року виділив на дослідження 5,5 млн дирхамів ($1,5 млн). Грант буде розподілено протягом трьох років з щорічним бюджетом не більше ніж 2,2 млн дирхамів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає директор Центру Абдалли Аль Мандус, нова ініціатива стане кроком у заохоченні досліджень опадів і виведе їх на новий рівень. “У новому раунді увагу буде звернено на стимулювання дощів”, – наголосив він.

Зазначається, що у попередні роки увага влади ОАЕ була зосереджена на засіві хмар, що провокувало випадання опадів. Наприклад, у 2019 році на території ОАЕ було зафіксовано у цілому 38 дощових днів, повідомляє russianemirates.com.

До речі, з 16 жовтня на території ОАЕ настав прохолодний сезон “аль васм” (Al Wasm). Він триватиме до 6 грудня, після чого настане зима. Традиційно жовтень в Аравії – місяць зміни сезонів: він приносить вітри, нестабільні погодні умови та прохолодну температуру повітря в країни Перської затоки.

Нагадаємо, за період з 2013 по 2019 роки інвестиції у кліматичні технології росли швидше, ніж загальні венчурні інвестиції в цілому.

Раніше Investory News писали, що знаменитості знайшли спосіб зробити інвестиції ще прибутковіше та уникнути податків. Кошти спрямовані в благодійну організацію Prime Coalition, яка спеціалізується зокрема й на проєктах по боротьбі зі змінами клімату. Станом на червень 2020 року зібрано $76 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram