Новини
6 Березня 2020
836

Boosted звільнив більшість співробітників через фінансові проблеми

Бренду знадобиться новий власник

Американська компанія Boosted, яка популяризувала електроскейтборди з моторами, звільнила більшу частину співробітників, повідомляє The Verge з посиланням на власні джерела.

Всього в компанії працювало близько 130 осіб. Звільненим співробітникам виплатять допомогу в розмірі зарплати за тиждень. У компанії залишилося кілька людей, які займаються підтримкою клієнтів та операційною діяльністю — вони допоможуть плавно згорнути роботу Boosted.

“На жаль, розробка, виробництво та підтримка електричного транспорту вимагають великих витрат. До того ж, в останні півтора року ми зіткнулися з несподіваним випробуванням у вигляді торгової війни Китаю і США”, — йдеться в заяві глави Boosted Джеффа Руссакова і техдиректора Джона Альма.

За їх словами, бренду знадобиться новий власник.

Boosted з’явилася у 2012 р. зі стартап-інкубатора в Стенфордському університеті. Компанія провела успішну кампанію на Kickstarter і практично створила ринок електроскейтбордів, випустивши першу модель у 2014 р.

До кінця 2018 р. Boosted отримала близько $80 млн інвестицій. З того часу компанія вкладалася в розробку та підготовку до запуску її першого електросамоката Rev і вихід на нові ринки.

Після початку торгової війни між США та Китаєм у 2019 р. Boosted, яка збирала техніку в Китаї, довелося платити додаткові податки за імпорт пристроїв на свій основний, американський ринок.

Пізніше вона отримала право повернути вже сплачені збори, але до лютого 2020 р. компанія так і не отримала ці гроші, вказує видання. На початку 2020 р. Boosted спілкувалася з потенційними інвесторами, але до чого привели ці переговори, поки що невідомо.

Як писали раніше Investory News, через припинення виробництва лайнера Boeing 737 MAX компанія Spirit AeroSystems, одна з найбільших постачальників деталей для літака, заявила, що планує звільнити понад 20% робочої сили — близько 2,8 тис. співробітників — на своїй базі в Уїчиті (штат Канзас, США).

Nissan також планує агресивне скорочення витрат та не менше 4,3 тис. робочих місць, щоб впоратися з несподіваним спадом продажів на фоні новин про ексглаву компанії Карлоса Гона. Таким чином, компанія зможе додати $4,4 млрд до свого чистого прибутку до 2023 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram