Новини
27 Червня 2019
660

Boeing разом з американською Kitty Hawk розвиватимуть безпілотний повітряний транспорт

Серед інших проектів компанії розвиватимуть безпечний рух автономного та пілотованого транспорту

Фото: www.youtube.com

Американська компанія Kitty Hawk, яка отримала інвестиції від співзасновника Google Ларрі Пейджа та аерокосмічна й оборонна корпорація Boeing домовилася про розвиток безпілотного повітряного транспорту. Про це йдеться у повідомленні компаній.

Як зазначається, окремо домовлено про співпрацю в галузі розвитку безпечного руху автономного та пілотованого транспорту. Інші подробиці не повідомляються.

За словами віце-президента та генерального менеджера Boeing NeXt – організації, яка закладає основу для мобільної екосистеми наступного покоління, в якому автономні та пілотовані транспортні засоби можуть безпечно співіснувати – Стіва Нордлунда, робота з такою компанією, як Kitty Hawk, наближає Boeing до мети безпечного просування мобільності.

“У нас є спільне бачення того, як люди, товари та ідеї транспортуватимуться в майбутньому, враховуючи екосистему безпеки та регулювання, яка лежатиме в основі цих перевезень”, – зазначив він.

Kitty Hawk – заснована в Каліфорнії у 2015 році. Компанія – розробник одномісного “літаючого автомобіля” Flyer. Минулого року Kitty Hawk представила безпілотне повітряне таксі Cora – літак протягом декількох місяців тестувався в Новій Зеландії. Тоді The New York Times повідомляла, що компанія планує запустити службу аеротаксі в країні протягом трьох років.

У свою чергу Boeing у січні 2019 року провела перше успішне тестування електричного аеротаксі Boeing NeXt – машина злетіла, зависла в повітрі, а потім сіла назад.

Нагадаємо, американський авіабудівний концерн Boeing став інвестором стартапу Aerion, який займається розробкою надзвукового пасажирського літака AS2. Сума інвестицій не розкривається, Boeing інвестував в Aerion через свій підрозділ NeXt, заснований в середині 2018 року. Відомо, що тепер концерн надаватиме конструкторську та виробничу допомогу стартапу. Льотні випробування заплановані на 2023 рік і проводитимуться на аеродромі Boeing в Ріно (Невада, США).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram