Новини
5 Липня 2019
974

BMW і Daimler спільно займуться розробкою технологій автопілоту

Перші автомобілі з новою технологією повинні надійти в продаж через п’ять років

Фото: Daimler AG/Попередній проект моделей авто

Німецькі автовиробники BMW і Daimler уклали угоду про довгострокове партнерство з метою розробки технологій автоматизованого водіння. Як повідомили в Daimler, до програми буде залучено по обидва боки 1,2 тис. фахівців.

В умовах скорочення прибутку німецькі виробники автомобілів змушені об’єднати свої ресурси.

У спільній заяві говориться, що стратегічне партнерство буде зосереджено на розробці технологій для систем допоміжного водіння, автоматизованого водіння на автомагістралях і автоматичного паркування. При цьому наголошується, що обидві компанії будуть впроваджувати технології у своїх автомобілях незалежно один від одного.

Автовиробники вперше оголосили про свої плани об’єднати зусилля в області технології автоматизованого водіння ще в лютому, заявивши, що обговорюють можливість розширення свого партнерства.

У четвер, 4 липня, BMW і Daimler заявили, що вони вже уклали угоду. Компанії очікують, що технологія буде впроваджена на автомобілях для масового ринку з 2024 р.

Раніше, як пише агенція Reuters, у цьому році BMW і Daimler, два найбільших автовиробників Німеччини після Volkswagen, випустили попередження про зниження прибутку. Зіткнувшись з перешкодами, пов’язаними з міжнародними торговими конфліктами й законодавством про шкідливі викиди, автовиробники змушені працювати спільно, щоб об’єднати великі витрати на розробку ключових технологій.

Водночас найбільші європейські автовиробники Volkswagen і Ford знаходяться на завершальній стадії переговорів про стратегічний альянс щодо спільної розробки автомобілів з електроприводом.

Нагадаємо, у квітні Volkswagen заявила, що інвестує у виробництво “супер-акумуляторів” для електрокарів. Німецький автовиробник запрошував партнерів по спільному підприємству з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів, здатних за рік випустити акумулятори сумарною місткістю не менше 1 ГВт/год.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram