Новини
14 Вересня 2021
440

Біржова ціна газу в Європі перевищила рекордні $800 за тисячу кубометрів

Напередодні вона також поставила рекорд, досягнувши планки $727 за тисячу кубометрів

Біржова ціна газу в Європі оновила історичний максимум, перевищивши позначку $800 за 1 тис. м³. Про це свідчать дані лондонської біржі ICE.

Вартість ф’ючерсу на хабі TTF в Нідерландах у вівторок досягла $801,2 за 1 тис. м³. Таким чином, вартість жовтневого ф’ючерсу на хабі становить €65,5 за МВт·год (виходячи з поточного обмінного курсу євро до долара, ціни на ICE представлені в євро за 1 МВт·год).

Вранці 13 вересня на відкритті торгів ціна газу піднялася до $727 за 1 тис. м³, що було попереднім рекордом. Тоді, досягнувши нового максимуму, ціна почала падати, однак через пів години знову повернулася до рекордних значень. На максимумі вона досягала позначки €59,6 за 1 МВт·год.

Ціни на газ в Європі ростуть з початку року. Влітку його вартість почала дорожчати ще більшими темпами, проте ще наприкінці серпня вона становила $600 за 1 тис. м³.

Нагадаємо, польська державна нафтогазова компанія PGNiG на першому етапі інвестує в газовидобуток в Україні $50 млн, надалі інвестиції можуть досягти $500 млн.

Раніше Investory News писали, що час, коли природний газ був дешевим, минув. Попит на колись доступне паливо сильно перевищив пропозицію і призвів до стрибка цін у всьому світі. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram