Новини
12 Травня 2020
1 042

Білоруський стартап Vochi з обробки відеороликів залучив $1,5 мільйона

Розробники навчили нейромережі виділити об’єкти на фото або відео для подальшої обробки

Український фонд Genesis Investments став лід-інвестором у seed-раунді на $1,5 млн білоруського стартапу Vochi, повідомляє AIN.UA з посиланням на заяву представників фонду. Оцінка Vochi не повідомляється.

Стартап Vochi розробив додаток для смартфона Vochi Video Effects, за допомогою якого користувач може додавати різні ефекти на окремі об’єкти у відео.

Розробники навчили нейромережі, які дозволяють виділити об’єкти на фото або відео для подальшої обробки. Користувачеві досить завантажити ролик, обрати об’єкт, а потім додати ефект з бібліотеки — наприклад, Glitch або Cloned.

Також є можливість завантажити відео будь-якої тривалості та будь-якого розміру. Однак поки після обробки додаток покаже ролик з максимальною роздільною здатністю Full HD, оскільки розраховане на редагування відео для соцмереж.

Як відомо, раніше Genesis Investments інвестував $150 тис. на українську платформу для прослуховування подкастів Elision.

Нагадаємо, український стартап RefaceAI, який розробив програму з перенесення облич Doublicat, залучив інвестиції від декількох інвесторів. Загальна сума раунду не розголошується, однак відомо, що один із міноритарних інвесторів, компанія Adventures Lab вклала в стартап від $300 тис. до $500 тис.

Також, американська компанія Intel придбала ізраїльський стартап Moovit за $900 млн, яка спеціалізується у галузі “мобільність як сервіс” (MaaS), її застосування дозволяє туристам прокладати оптимальні маршрути пересування в 3,1 тис. містах світу, прогнозуючи витрати часу на подолання шляху.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram