Новини
26 Серпня 2021
652

Білорусь ввела тимчасову заборону на вивезення зернових із країни

Виняток — гуманітарні цілі та міжнародні транзитні перевезення

Ілюстративне фото

Уряд Білорусі ввів заборону на вивезення з країни пшениці, жита, кукурудзи та інших зернових терміном на шість місяців. Рішення затверджене постановою Радміну республіки №482, яке опубліковано на національному правовому інтернет-порталі.

Згідно з документом, заборона поширюється на вивезення зернових з Білорусі як в країни ЄАЕС, так і за межі економічного союзу. Зокрема заборона стосується товарів, поміщених під митні процедури експорту, тимчасового вивезення, переробки за межами митної території та реекспорту. Також заборонений вивіз зернових, які поміщені під митні процедури в Білорусі до набрання чинності постанови.

Виняток становить вивезення зернових в гуманітарних цілях і переміщення товарів територією республіки в межах міжнародних транзитних перевезень.

До переліку товарів, які заборонені до вивезення, включені наступні: пшениця і меслин, жито, ячмінь, овес, кукурудза, гречка, просо, тритикале, інші злаки (код ТН ЗЕД 1008 90 000 0), насіння ріпаку.

Уряд Білорусі доручив МЗС повідомити Євразійську економічну комісію (ЄЕК) про введення заходів нетарифного регулювання та внести на розгляд ЄЕК пропозицію про введення аналогічних заходів на митній території ЄАЕС.

Тим часом Міністерство економіки України затвердило перелік української сільгосптехніки, вартість якої відшкодовується державою в межах бюджетної програми. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram