Новини
20 Серпня 2021
614

25% вартості сільгосптехніки компенсує держава: Яку саме?

Крім іншого, за 2021 рік за бюджетною програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” планується направити мільярд гривень

Міністерство економіки України затвердило перелік української сільгосптехніки, вартість якої відшкодовується державою в межах бюджетної програми “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва”, йдеться в повідомленні Мінекономіки.

В оновлений перелік включено 203 підприємства, номенклатура їх продукції зросла більш ніж на 2 тис. одиниць с/г техніки — до 16,802 тис. найменувань.

“Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника, доповнивши перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, новими заводами-виробниками. Це хороший стимул для виробників — реалізувати свою продукцію і збільшити доходи, а фермерам — оновити свій парк сільгосптехніки, адже держава відшкодовує 25% її вартості”, — прокоментував перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко.

Зокрема, оновлений перелік включає трактори, самохідні та причіпні обприскувачі, комбайн самохідний, спеціальні автомобілі сільськогосподарського призначення (зерновози), посівні комплекси, агрегати та аплікатори для внесення рідких мінеральних добрив, жатки для збирання соняшника, кукурудзи та інших зернових культур, ріпаку столи, зерноочисні сепаратори, технологічне обладнання для комбікормових заводів і елеваторних комплексів, обладнання для систем крапельного зрошення, зерносушарки, вагове обладнання для зважування сільгосппродукції, напівпричепи, ґрунтообробна техніка, обладнання для утримання великої рогатої худоби та свиней тощо.

За 2021 рік за бюджетною програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва” планується направити 1 млрд грн.

Згідно з результатами проведеної роботи, 1833 сільгосптоваровиробники придбали в грудні 2020 року і в період з січня до березня 2021 року — 2846 одиниць сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва на загальну суму 909,2 млн грн і отримали часткову компенсацію на суму 189,4 млн грн.

Крім того, за інформацією Мінагрополітики, згідно з поданими уповноваженими банками реєстрів, планується здійснити компенсаційні виплати аграріям ще майже на 358 млн грн.

Як писали раніше Investory News, з часу запуску ринку землі з 1 липня і станом на 15 липня в Україні проведено 774 земельні транзакції на раніше заборонені до продажу ділянки с/г призначення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram