Новини
17 Червня 2019
944

Безвідповідально: Facebook виключили з переліку соціально відповідальних бізнесів

Причина – скандали щодо особистих даних користувачів

Компанія S&P виключила Facebook з індексу S&P 500 ESG Index. Індекс дозволяє оцінювати найбільші американські компанії за критеріями екологічної, соціальної відповідальності та управління.

В рамках чергової перевірки екологічна відповідальність Facebook отримала оцінку 82 з 100, соціальна – всього 22, а управління – лише 6.

Як стверджують у виданні Business Insider, причиною низьких показників компанії Марка Цукерберга стали скандали, що стосуються витоку особистих даних користувачів соцмережі.

“За слабкими показниками компанії стоїть брак прозорості в тому, чому Facebook збирає певні дані користувачів і ділиться ними. Це є причиною невизначеності, наскільки відповідально Facebook ставиться до захисту особистих даних, а також ефективності процесів управління ризиками та їх реалізації “, – повідомив Рід Стедмен, глава S&P з питань соціальної відповідальності та управління.

Однак, крім Facebook, з індексу S&P 500 ESG Index цього року виключили компанії Oracle, IBM і Wells Fargo.

Нагадаємо, Facebook у своєму квартальному звіті заявив, що очікує на штраф від $3 до $5 млрд за підсумками розслідування Федеральної торгової комісії США про витік даних користувачів соцмережі. Попри це дохід компанії з початку року зріс на 26% до $15 млрд.

Декілька акціонерів Facebook не змогли зняти засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з поста голови ради директорів компанії. Їхня пропозиція була відкинута більшістю голосів.

Як відомо, вчені Оксфордського університету під час дослідження цифрової спадщини майбутнього дійшли висновку, що до 2100 р. кількість мертвих користувачів Facebook перевищить число живих. А докінця століття число померлих користувачів може досягти 4,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram