Новини
1 Липня 2019
889

Без амністії: У Білому домі уточнили деталі призупинення технологічної блокади Huawei

Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій на постачання товарів

Фото: Flickr

Заява президента США Дональда Трампа зняти обмеження з китайської компанії Huawei за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном не є “беззастережною амністією”. Про це повідомляє DW з посиланням на заяву глави Національної економічної ради Білого дому Лоуренса Кудлоу в ефірі Fox News.

“Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій на постачання товарів найзагальнішого призначення. Ми не вважаємо, що ці випадки стосуються національної безпеки США”, – зазначив він.

Раніше, в суботу, 29 червня, президент США Дональд заявив про відновлення постачання американських технологічних продуктів другого за величиною у світі виробника смартфонів. Таку обіцянку Трамп дав голові КНР Сі Цзіньпіну на саміті G20 в Осаці.

“Я погодився знову дозволити продаж технологічних продуктів Huawei”, – сказав Трамп.

На прес-конференції за підсумками саміту G20 Дональд Трамп також повідомив, що остаточно питання про Huawei має бути вирішене на торгових переговорах між США і Китаєм.

Нагадаємо, Генеральний директор і засновник Huawei Рен Женфей заявив, що через тиск з боку влади США у компанії були змушені переглянути прогноз щодо річного виторгу. Як результат у 2019-2010 рр. Huawei заробить на $30 млрд менше запланованого.

Також, у Huawei підрахували, що якщо компанія буде змушена відмовитися від використання Android, то Google втратить 700-800 млн користувачів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram