Новини
21 Червня 2019
948

BCG: Nvidia очолила рейтинг найприбутковіших компаній для інвесторів

Facebook через обвал капіталізації у 2018 р. опустився з 5 на 33 місце

Розробник графічних процесорів та систем-на-чіпі Nvidia стала найприбутковішою компанією для інвесторів, загальна прибутковість якої за останні 5 років в середньому становила 54,4%. Про це стало відомо з рейтингу консалтингової компанії The Boston Consulting Group.

У актуальний рейтинг BCG, який розробляється з 1999 р., входять 2233 компанії. Враховується сукупна акціонерна прибутковість за останні 5 років, куди входять середній приріст капіталізації та дивіденди акціонерам. Щоб розрахувати сукупну акціонерну прибутковість, необхідно було скласти різницю між ціною продажу (або поточною ринковою вартістю) і покупки акції з виплаченими дивідендами, а отриманий результат розділити на ціну покупки. TSR обчислюється у відсотках.

Другий рядок рейтингу посів китайський холдинг Kweichow (43,5%), що володіє одним з найдорожчих у світі алкогольних брендів – Moutai. Цю 56-градусну горілку п’ють в Китаї на офіційних державних зустрічах.

На третьому місці сінгапурська компанія з розробки напівпровідникової продукції Broadcom (39,5%).

Як стверджують аналітики рейтингу, Nvidia, Broadcom і Netflix третій рік поспіль посідають місця в першій п’ятірці.

У топ-10 увійшли також за порядком убування: Netflix (38,5%), Adobe (30,5%), Amazon (30,4%), Intuitive Surgical (30,2%), Tencent Holdings (29,3%) та United Health Group (29%) і Lukoil (27,1%).

Одне з найпомітніших падінь у Facebook – через обвал капіталізації у 2018 р. компанія опустилася з 5 на 33 місце.

Як відомо, Nvidia заявив про намір придбати ізраїльську компанію Mellanox Technologies, провідного виробника обладнання для високошвидкісних комутованих комп’ютерних мереж Infiniband.

Компанія S&P виключила Facebook з індексу S&P 500 ESG Index. Індекс дозволяє оцінювати найбільші американські компанії за критеріями екологічної, соціальної відповідальності та управління.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram