Новини
15 Квітня 2021
822

ArcelorMittal інвестує майже $1 мільярд в екомодернізацію виробництва в Кривому Розі

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з головою ради директорів компанії Лакшмі Мітталом

Компанія ArcelorMittal розпочне в Україні інвестиційну програму “Сталевий мільярд”, що передбачає інвестицію обсягом майже в $1 млрд в екомодернізацію виробництва сталі у Кривому Розі. Про це йшлося під час зустрічі президента Володимира Зеленського з головою ради директорів компанії Лакшмі Мітталом.

Сторони також обговорили розвиток “зеленої” металургії та збільшення інвестицій в Україну, з урахуванням екологічних характеристик відповідно до світових стандартів.

Президент наголосив на необхідності впровадження новітніх сталеплавильних технологій, які знизять негативний вплив промисловості на довкілля.

“Інвестиції в українську економіку та екологію — це позитивний сигнал для всіх інвесторів, яким ми будемо надавати всебічну підтримку”, — зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив на необхідності якнайшвидшого завершення модернізації коксохімічного, агломераційного та доменного виробництва, які є найбільшими забруднювачами. Компанія підтвердила готовність завершення цієї програми до кінця 2023 року.

У зустрічі також взяли участь директор АТ “Геліос” Ростислав Шурма, генеральний директор ArcelorMittal СНД Віджай Гоял, генеральний директор ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” Мауро Лонгобардо, перший помічник президента Сергій Шефір, заступники керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква та Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) розглядають для інвестицій українські компанії, які знаходяться в списку на приватизацію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram