Новини
31 Липня 2019
970

Apple змінює структуру продажів та збільшує присутність в Україні

Вперше з 2012 року продажі iPhone принесли Apple менше половини квартального виторгу, а акції компанії стали доступними українцям

У III фінансовому кварталі 2019 року продажі iPhone принесли Apple $25,9 млрд – це менше половини від загального квартального виторгу, який зріс на 1,02% до $53,8 млрд. Що стосується операційного прибутку Apple, то за рік він зменшився з $12,6 млрд до $11,5 млрд, а чистий прибуток – з $11,5 млрд до $10 млрд, про це повідомляється у фінансовому звіті компанії.

Найбільше зростання показали натільні пристрої, а от електроніка для дому та аксесуари – об’єднана група цих товарів принесла Apple $5,5 млрд. “У тому ж кварталі 2018 року цей показник сягав лише $3,7 млрд, що майже на 48% менше”, – зазначається у повідомленні.

Крім того, Apple вдалося збільшити продажі своїх сервісів на 13% до $11,5 млрд, Mac – на 11% до $5,8 млрд, iPad – на 8% до $5 млрд. “Це найбільший червневий квартал для Apple”, – зазначив Тім Кук, гендиректор Apple.

Тим часом в Україні, на початку тижня, “Українська біржа” оголосила про початок торгівлі акціями Apple і відразу ж відбувся перший продаж акцій за гривні. Першим став пакет акцій AAPL, який “БТС Брокер” продала компанії з управління активами LD Asset Management. “Вона в майбутньому планує розпродати його дрібними частинами для оцінки попиту населення”, – повідомляє AIN.

Зазначається, що пакет з 95 акцій продався за 5792 грн за акцію (в загальному – 550 240 грн). Це приблизно на 10% дорожче, ніж на біржі NASDAQ, де AAPL коштували на той момент $209. “Брокери пояснюють надбавку в ціні додатковими фіксованими витратами. Вони в майбутньому повинні будуть підвищувати вартість на 0,5-1%”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ Apple переносить виробництво свого нового настільного комп’ютера Mac Pro із США до Китаю. Замовлення на виробництво Mac Pro нібито отримав тайванський виробник комп’ютерної техніки – компанія Quanta Computer Inc, яка складає Mac Pro на підприємстві, розташованому поблизу Шанхаю. Таке географічне розташування (близькість до інших азійських постачальників Apple), дасть змогу компанії заощадити на транспортних витратах.

А нещодавно Apple оголосила, що має намір придбати за $1 млрд підрозділ корпорації Intel, який займається виробництвом систем, що дозволяють підключати смартфони до інтернету. Так, Apple та Intel вже уклали відповідну угоду. Планується, що на роботу в Apple перейдуть близько 2,2 тис. співробітників Intel. Крім того, Apple отримає обладнання Intel і права на її інтелектуальну власність. Очікується, що угода буде закрита в IV кв 2019 року, якщо буде отримано дозвіл регуляторів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram