Новини
1 Липня 2019
904

ЗМІ: Apple перенесла виробництво комп’ютерів Mac Pro до Китаю

Так в компанії намагаються заощадити на транспортних витратах

Компанія Apple переносить виробництво свого нового настільного комп’ютера Mac Pro із США до Китаю, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що замовлення на виробництво Mac Pro отримав тайванський виробник комп’ютерної техніки – компанія Quanta Computer Inc, яка складає Mac Pro на підприємстві, розташованому поблизу Шанхаю. Видання пише, що таке географічне розташування (близькість до інших азіатських постачальників Apple), дасть змогу компанії  заощадити на транспортних витратах.

“Китай – ключовий ринок для Apple, а також великий центр виробництва його пристроїв. Компанія в I кв 2019 року отримала майже 18% від загального доходу саме з Китаю”, – йдеться у повідомленні. 

Mac Pro, вартість яких сягає $6 тис., не входять до числа найбільш продаваних продуктів Apple. Компанія не розкриває цифри продажів цих комп’ютерів, однак видання зазначає, що у 2018 році 10% від загального обсягу продажів Apple становили саме комп’ютери Mac Pro. “Минулого року Apple продала близько 18 млн продуктів Mac, у порівнянні з 218 млн iPhone”, – пише WSJ.

І додає, що на думку експертів, факт ухвалення компанією рішення про перенесення виробництва надзвичайно важливий. “Apple виробляє основну частину своєї продукції в Китаї, й ескалація торговельної суперечки США та Китаю може створити їй серйозні проблеми”, – зазначають вони.

На початку червня іноземні видання вже повідомляли про те, що Apple розробляє резервний план дій на випадок, якщо торгова війна між Китаєм та США вийде з-під контролю. Повідомлялося, що тайваньсько-китайська компанія Foxconn у будь-який момент готова перенести виробництво продуктів компанії Apple з Китаю. Мова йшла саме про пристрої, що виробляються для американського ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram